ETERIČNO ULJE LAVANDE

Lavanda je zimzelena žbunasta biljka koja naraste do 1 metar visine. Prepoznatljiva je po svom ljubičasto-plavom cvatu i tipična je mediteranska biljka. Cvetovi, listovi, kao i cela biljka u cvatu su lekoviti. Ulje se najčešće ekstrahuje iz cvetova lavande.

SASTOJCI - ETERIČNO ULJE LAVANDE

Ekstrakcija

Eterično ulje se najčešće ekstrahuje iz cvetova parnom destilacijom.

Upotreba ulja lavande u terapiji

Zbog svojih brojnih blagotvornih efekata, eterično ulje se često dodaje kozmetičkim preparatima, kremama i uljima za masažu, a koristi se i u aromaterapiji. Kao kozmetički preparat, odličan je za masažu, jer pomaže u smanjenju napetosti mišića, a karakterističan miris deluje okrepljujuće, smanjući napetost i anksioznost. Koristi se u lečenju funkcionalnih poremećaja cirkulacije krvi.

Eterično ulje stimuliše lokalnu cirkulaciju krvi i na taj način ublažava bolove kao što su glavobolja, bolovi u mišićima, artritis (osteoartritis) i reumatizam (reumatoidni artritis).

„Eterično ulje lavande je ulje koje se najčešće upotrebljava, zbog svoje raznovrsne upotrebe i efekata.”

Prirodna fizioterapija sa trenutnim efektom

Eterično ulje lavande jedan je od deset sastojaka Perskindol Active gela, jer ulje lavande pojačava lokalnu cirkulaciju krvi i na taj način blagotvorno deluje na napetost i nelagodnost u mišićima i zglobovima.

Da li ste znali…

Mentol

Levomentol

Eterično olje Zelenke

Gaultheria procumbens

Eterično olje limone

Citrus limonum

Eterično olje sladke pomaranče

Citrus aurantium, var. dulcis

Terpinol in terpinil acetat

Terpinol in terpinil acetat

Koristimo kolačiće za pravilan rad sajta i evidentiranje poseta sajtu. Davanjem saglasnosti, dozvoljavate nam da koristimo kolačiće.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Podešavanja privatnosti

Kada posetite bilo koju web lokaciju, sama ta web lokacija može da skladišti ili preuzima podatke u vašem pretraživaču, uglavnom u obliku kolačića. Ovde kontrolišete svoja lična podešavanja kolačića.

Ovi kolačići su neophodni za rad web stranice i ne mogu se isključiti.

Koristimo sledeće tehničke kolačiće za pravilan rad web stranice.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ISKLJUČITE SVE USLUGE
OMOGUĆI SVE USLUGE